Fejcsere a MÁV-nál is

2010. szeptember 16-tól a vasúti személyszállító társaság alapítója, a MÁV Zrt. Monszpart Zsoltot nevezte ki a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatójának - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatóság.
NAPI, 2010. szeptember 17. péntek, 11:35
Fotó:

Az 51 éves, közgazdász végzettségű szakember elsődleges feladata a vasúti személyszállító társaság szolgáltatási színvonalának emelése, az utaselégedettség növelése.

Monszpart Zsolt a Budapesti Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem Külgazdasági Szakán szerzett okleveles közgazdász képesítést.

Szakmai pályafutásában meghatározó szerepet játszottak a Stockholmi Magyar Nagykövetség Kereskedelmi Osztályán, majd az ITDH Kereskedelmi Szolgálatánál, Svédországban töltött évek.

2000-től a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatójaként dolgozott, majd 2002-től külföldi tulajdonú társaságok menedzsmentjében töltött be vezető tisztséget, többek között az Ericsson Magyarország Kft. vezérigazgató-helyettese volt.

Monszpart Zsolt a Magyar Innovációs Szövetség és a Svéd-Magyar Kamara elnökhelyettese. Idén márciusban kiemelkedő gazdasági munkásságért Magyar Gazdaságért-Díjban részesült.

HOZZÁSZÓLÁSOK