BUX
38498

Fejek hullottak a dunántúli vízműcégnél

Szigorú intézkedésekről, többek között elbocsátásokról döntött a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) vezetősége a tavalyi évben indított átvilágítás lezárulta után; a rendőrség harminchat ügyben nyomoz a cégnél.

NAPI, 2011. január 26. szerda, 17:15

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. jogszerű működéséhez elengedhetetlen, szigorű intézkedéseket hozott a társaság vezetősége a tavalyi évben indított átvilágítás lezárulta után - közölte a DRV.

Húsz munkaviszony, valamint az ingyenes és szerződés nélküli vegyszerátadás teljes megszüntetése, az eddig kedvezményes áron vízhez jutó kivételezettek számára a vízdíjak átlagosan 30 százalékos, azaz a többi díjfizető által fizetett mértékre emelése - egyebek mellett ilyen lépéseket tett a DRV jelenlegi vezetése a 2010 nyarán indított átvilágítás eredményeinek hatására.

Az előző vezetés törvénytelen intézkedéseinek, a pazarló cégvezetési politikának, és az előnytelen és törvényellenes szerződéskötési gyakorlatnak várhatóan jogi következményei is lesznek a társaság szerint. Tavaly óta ugyanis összesen harminchat, a fentiekkel összefüggésben lévő ügyben indított nyomozást a rendőrség.

Az eredmények tükrében a szolgáltatónál a korábbi évek gazdálkodását érintő rendőrségi nyomozással összhangban vizsgálják a további jogi lépések szükségességét is.