A nyílt tenderfelhívást az ajánlatkérő BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az ajánlattevőknek a budapesti közbringa rendszer (a Bubi) és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésének tervezésére kell ajánlatot tenniük. A felhívás elég szűkszavú, a részleteket a tenderdokumentációból lehet megismerni. Amit tudni lehet, az  együttesen 28 kilométer hosszú kerékpárút, gyalog- és kerékpárút, kerékpársáv és nyitott kerékpársáv tervezése. Ehhez kapcsolódik 33 csomópont kerékpárforgalmi szempontok szerinti korrekciójának, illetve átalakításának a tervezése.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben kerékpárforgalmi létesítmények engedélyes és/vagy kiviteli terveinek elkészítéséből legalább nettó 9 millió forint árbevétele származott.

Az ajánlattételi határidő szeptember 12. Az értékelésnél 50-50 súlyszámmal szerepel az ár és a minőség is.

Az Index július végén közölte, hogy a Bubi közbringa használata bérlési adatok szerint két év alatt mintegy 40-50 százalékkal esett vissza. Történt ez annak ellenére, hogy a használati terület bővült, az állomások száma 124-ről 143-ra, a kerékpárok száma pedig 1486-ról 1846-ra nőtt.