A feketelista.hu felmérése egyben azt is jelzi, hogy egyes térségeket az átlagnál is nagyobb mértékben sújtotta a gazdasági krízis. Elsősorban azokat a megyéket, amelyeket korábban is a gazdaságilag elmaradottak között tartottak nyilván - olvasható a felmérésben.

Különösen súlyos gondok "zúdultak" Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére, ahol 2008. május 31. óta az ott nyilvántartott 19 482 társaságnak 15,80 százalékát, pontosan 3079 céget kellett törölni.

Ezen a megyén kívül még további ötnél regisztráltak a két év alatt 10 százaléknál nagyobb arányú cégbezárást. Nógrádban, ahol az ország megyéi közül a legkevesebb vállalkozást tartják nyilván, 5878 cég 11,25 százaléka húzta le a rolót. Zala megyében, Tolna megyében és Komárom-Esztergomban a vállalkozásoknak több mint tíz százaléka szűnt meg a válság kezdete óta.

A legkevésbé Pest megyét érintette a gazdaság visszaesése, pedig a megyék közül itt jegyezték be a legtöbb vállalkozást. Két évre visszatekintve, a több mint 84 ezer cég közül mintegy 5200-at töröltek, ez 6,20 százalékos arány.

A Budapesten nyilvántartott több mint 236 ezer cég közül két év alatt mintegy 4527-et töröltek.