A rendőrség hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a BKV volt humánpolitikai igazgatójának százmilliós végkielégítése miatt, és elkezdték a tanúkihallgatásokat is. A Fidesz szerint az MSZP-nek vissza kell szereznie a végkielégítésként kifizetett milliókat. A szocialisták korábban elképzelhetőnek nevezték Kocsis István vezérigazgató menesztését, tegnap azonban Szabó Zoltán szocialista képviselő korábban azt mondta, hogy Kocsis István nem felelős, mert a szerződéseket elődje kötötte.

A BKV-nál belső vizsgálat is indult a végkielégítések miatt, várhatóan mára készül el a jelentés arról, hogy történt-e szabálytalanság.

A Népszava úgy tudja, hogy Kocsis István ma felajánlja távozását a MÁV Start Zrt. elnöki tisztségéből, de egyelőre nem mond le a BKV vezérigazgatói posztjáról. A lap értesülése szerint Hónig Péter közlekedési miniszter a máig adott haladékot Kocsisnak, hogy bejelentse távozását a MÁV szállítási cégének éléről – ellenkező esetben a tárcavezető váltja le őt.

A BKV végkielégítési ügyei miatt Kocsis felelősségének és menesztésének kérdése vélhetően téma lesz a főpolgármesteri kabinet mai ülésén.