Féláron lehet utazni a Szigetre

Ötvenszázalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV és a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. a budapesti Sziget fesztiválra tartóknak, a hazautazóknak pedig két mentesítő járatot indítanak - közölte a MÁV-Start csütörtökön az MTI-vel.
MTI, 2012. augusztus 2. csütörtök, 16:33
Fotó: Napi.hu

A jubileumi, 20. Sziget fesztivál hivatalosan jövő szerdán kezdődik meg, de a mínusz második nappal, a magyar dal napjával már vasárnap, augusztus 5-én elindul a programsorozat. A vasúttársaság tájékoztatása szerint a fesztiválra tartók bármely belföldi állomásról 50 százalékos kedvezményű alkalmi menettérti jegyet válthatnak a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvarra, valamint Kelenföld állomásra. A kedvezményt augusztus 4-től lehet igénybe venni, a visszautazást augusztus 14-én éjfélig be kell fejezni.

Az engedmény kizárólag belföldi utazáshoz és 2. osztályon vehető igénybe. A pénztárban az utas az alkalmi 50 százalékos kedvezményt biztosító menettérti (vagyis oda-vissza érvényes) vonatjegyet kapja meg, ez ugyanannyiba kerül, mint az egy útra szóló, teljes árú jegy. A jegy a visszautazáshoz csak a rendezvény belepőjéül szolgáló karszalag felmutatásával vagy a helyszínen történt lebélyegzéssel érvényes. A jegyek bélyegzésére a rendezvény idejére felállított MÁV-START-pénztárkonténerben van lehetőség.
Közölték továbbá, hogy a MÁV Sziget-jegypénztára egy belföldi és két nemzetközi ablakkal működik majd, ott teljes körű belföldi és nemzetközi menetjegyváltási lehetőséggel, útvonaltervezéssel, menetrendi információkkal várják az érdeklődőket.

A MÁV ezen felül egyes nemzetközi vonatait pluszkocsival közlekedteti, a fesztivál végén pedig a Keleti pályaudvar és Bécs között két mentesítő vonatot indít, augusztus 13-án fél tízkor és fél kettőkor. Ezekre a kedvezményes árú bécsi kirándulójegyek is érvényesek.

HOZZÁSZÓLÁSOK