Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egyre nagyobb kiterjedésű koronavírus járvány nem csupán a megbetegedő honfitársaink szervezetét támadja meg, de több szektorban már most komoly negatív hatással van a hazai gazdaságra is - írja az OTP Bank közleményében.

Hatékony megoldás a magyar kormány ma bejelentett intézkedéscsomagja, amely szinte azonnali könnyítéseket tartalmaz a hitellel rendelkező vagy hitelt felvenni szándékozó állampolgárok és vállalatok számára.

Ugyan a részletszabályok nem ismertek még, de az OTP Bank támogatja az eddig bejelentett intézkedéseket. Az OTP csoport kiszámíthatóan működő régiós nagyvállalat, amely jelentős tőkével, likviditási többlettel rendelkezik. Az előttünk álló gazdasági kihívások a bank stabil, hatékony és jövedelmező működését nem veszélyeztetik, így a szükséges mértékben a magunk részéről hozzá kívánunk járulni a gazdaság és ügyfeleink védelméhez.

Az MKB Bank közölte: folyamatosan értékelik a koronavírus gazdasági következményeivel kapcsolatos hazai és nemzetközi helyzetet . írta az MTI. Elkötelezettek abban, hogy támogassák a kormányzati szándék megvalósulását. Együttműködésükkel kívánják segíteni a koronavírus negatív gazdasági következményeinek enyhítésére irányuló közös megoldáskeresést a kormánnyal, az MNB-vel, a Bankszövetséggel és a piaci szereplőkkel.

Az Erste Bank üzleti tervének alakítása során figyelembe veszi, hogy a mostani időszakban többen szorulnak közvetett és közvetlen pénzügyi vagy nem anyagi jellegű támogatásra. A pénzintézet, a Magyar Bankszövetséggel együttműködve, a járvány kezdete óta dolgozik különböző megoldásokon, hogy ügyfeleit segítse. Az Erste álláspontja szerint a most bejelentett intézkedések a banki ügyfelek fizetőképességének megőrzését segítik, de végrehajtási részleteket csak a jogszabály ismeretében tudnak majd közölni.