Augusztus 28-án menetrendváltozás volt a MÁV-nál, ekkor lépett életbe a nyárit váltó országos téli menetrend. Ennek következtében azóta nem közlekednek biciklis vagonok a MÁV vonalain.

A MÁV ügyfélszolgálatán úgy nyilatkoztak a portálnak, miszerint a nyári menetrendig nem közlekedtetnek egyszerre sok kerékpár szállítására alkalmas vasúti kocsikat, továbbá, hogy a hagyományos vagonokra az előtérben lehet elhelyezni bicikliket, rendelkezésre álló tér függvényében kettőt, de maximum négyet.

Olvasói beszámolók alapján a vasárnapi állapotok kaotikusak voltak a balatonakarattyai állomáson. A kalauz is feszülten reagált arra a helyzetre, hogy egyszerre sokkal több biciklis akart felszállni a vonatra, mint amennyinek hely lett volna. A képek tanúsága szerint, a megengedett kettő-négy biciklinél valamennyivel többet, és nem is csak az előtérbe engedtek fel a szerelvényre.

A penzcentrum.hu emlékeztet, hogy egyértelmű törekvés a Balatonnal kapcsolatban, hogy a terület ne kizárólag a nyári, legforróbb hónapokban vonzzon turistákat. Koraősszel sokan bicikliztek még a Balaton környékén, ám a kerékpárosok kiszolgálására a MÁV rendszer szinten nem volt felkészülve.