Feljelentették a Pénzügyminisztériumot

Feljelentette és bírósági végrehajtást kért a Transparency International Magyarország a Pénzügyminisztérium ellen - számolt be a Hír TV.
Domokos Erika, 2018. július 24. kedd, 06:20
Fotó: Pixabay

A minisztérium jogelődjétől a Nemzetgazdasági Minisztériumtól már régóta próbálják megtudni, hogy egyes cégek mennyit költöttek adófizetés helyett tao-támogatásra. A jogi igazgató szerint a minisztérium tagadja, hogy lenne erről adatuk, pedig ezt az adatszolgáltatást jogszabály írja elő.

Sejtettük, hogy a nagy cégek, melyeket a 2010-es hatalom készen kapott egyfajta honoráriumként fizetnek sporttámogatást politikailag fontos sportcsapatoknak, részben pedig az új arisztokrácia cégei az egyik zsebükből a másikba juttatnak pénzeket - mondta a Hír TV-ben Ligeti Miklós, a Transparency International jogi igazgatója.

2017 márciusában jogerősen pert nyert a TI két minisztériummal, az Emmi és az NGM-mel szemben. Az ítélet értelmében a minisztériumoknak ki kell adniuk, hogy melyik sportszervezetek mely támogatási időszakokban mely támogatóktól mekkora összegű támogatásban részesültek - írta az Átlátszó, amely közérdekű adatigénylésre, fél év alatt a Magyar Labdarúgó-szövetségtől tudott meg tao-adatokat a Felcsút, a Fradi, a Kisvárda, a Mezőkövesd és a Videoton focicsapatra vonatkozóan. Ezen csapatok legnagyobb céges támogatói - a vállalatok a támogatás összegével csökkentheti adójukat és adóalapjukat - a közbeszerzések legnagyobb, Fidesz-közeli nyertesei, valamint a Mol, az OTP és a Telekom - derült ki az oknyomozó portál cikkéből.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lordofearth, 2018.07.24 08:41

Orbán, a nemzet mocska, odaszól a pénzzel megvett IQ-bajnokoknak, hogy cserébe, viszonzásképpen "támogassák" a focit Magyarországon. Kéz kezet mos. Minden Orbán-szülött patkány egymást támogatja, háttérben Pintér, Polt, pénzügyi fronton Csányi. Egy napon felelni fognak tetteikért, itt elsősorban nem a korrupció vagy a lopás miatt, hanem gyilkosság lesz a vétkük. Addig a nullaértékű focistákat szarrá veri mindenki. A pénz nem tud focizni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csaba1002, 2018.07.24 06:41

Tulajdonképpen adóeltérítés a Vezér kedvenc csapatainak a javára. De hiába a sok pénz, ha mindenki megveri őket...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html