Felkészülten várja az új versenytársat a Posta

A Magyar Posta állja a versenyt a piacon, és felkészülten néz szembe az új szereplőkkel – reagált az új versenytárs megjelenésére a társaság.
Napi.hu, 2015. szeptember 8. kedd, 18:25
Fotó: Napi.hu

A Magyar Posta célja, hogy a könnyű levelek liberalizált piacán is megőrizze piacvezető pozícióját - közölte a társaság annak kapcsán, hogy szolgáltatási engedélyt kapott a dubaji hátterű City Mail Hungary.

Jelezték: a Magyar Posta sikerének hátterében az az új stratégia áll, amely 2013 óta meghatározza a vállalati vezetés fő irányvonalát, s egyik legfontosabb alappillére a folyamatos innováció. Ennek eredményeként a Magyar Posta csoport már 2014-ben is rendkívül nyereséges évet zárt, az elért 2,8 milliárd forintos konszolidált adózott eredmény mellett teljesült a 2014-2018 közötti időszakra vonatkozó stratégiai terv időarányos része mind az összesített pénzügyi tervek, mind pedig az egyes üzletágak vonatkozásában.

A vállalat a posta intézményéhez kapcsolódó hagyományos értékek megőrzése mellett folyamatosan megújul: az elmúlt években bővítette termékportfólióját, jelentős beruházásokkal korszerűsíti infrastruktúráját, a hatékonyság növelése érdekében pedig akvizíciókat hajtott végre. Számos termékkel vagy szolgáltatással elsőként a Posta indult el a magyar piacon: ilyen az összes sárga és fehér csekk befizetésére alkalmas csekkautomata-hálózat, az ügyintézést megkönnyítő funkciókkal ellátott mobil applikáció, a QR-kóddal ellátott - és így okostelefonnal készpénzkímélő módon kiegyenlíthető - csekkek, vagy a félszáz darabot számláló csomagautomaták országos hálózata.

A Magyar Posta ezen felül évente a piaci átlagot meghaladó forgalmat bonyolít le a belföldi futár-, expressz és csomagszolgáltatások terén, így az ún. CEP-, azaz a kiscsomag-piacon több mint 30 százalékos piaci részesedéssel piacvezetőnek számít.

A komplex szolgáltatáspaletta újrahangolásának, az e-kereskedelem kiemelt fejlesztésének és az egyedülálló logisztikai kapacitásnak köszönhetően a Magyar Posta állja a versenyt a piacon, és felkészülten néz szembe az új szereplőkkel.

Felgyorsult a Posta
A fejlesztések során fontos cél volt a postai ügyfélkiszolgálás felgyorsítása is, ezért a munkaerő-kapacitást valamennyi postán a mért ügyfélforgalomhoz, valamint a várható forgalomfelfutáshoz igazították. Ennek eredményeként a 7 percen belül kiszolgált ügyfelek aránya folyamatosan emelkedik, ez az arány csaknem 3 százalékot javult az előző évhez képest, a 7 percen belül kiszolgált ügyfelek aránya július végén több mint 80 százalék volt.

Az átlagos várakozási idő pedig ezzel párhuzamosan csökken. 2015. első félévében az átlagos várakozási idő 4 percre rövidült, ami csaknem 20 másodperces javulást jelent a 2014-es adatokhoz képest.

Érdemes a postán ügyeket intézni, ugyanis a pénzügyi szolgáltatások igénybevételéhez, valamint egy csomag vagy levél feladásához például átlagosan alig több mint 4 perc alatt hozzájuthatnak az ügyfelek, míg a csekkbefizetés elintézéséhez való hozzáférés átlagosan három és fél percre rövidült

(Cikkünk megjelenését a Magyar Posta támogatta.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Meningitis, 2015.09.08 23:58

50 g alatti levelekre kapott engedélyt, vicc ez így nem verseny
IGAZI verseny kéne,itt is

A MÁVot 1?ért átadni az osztrákoknak, különben szar lesz örökké mint most.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Rodent, 2015.09.08 22:24

@tarTosPista: A magyar postarol annyit, hogy eddig barmit kuldtem kulfoldrol nyomkovetes nelkul, az eltunt. Kocsog postasok latjak, hogy kulfoldrol jott csomag, gondoljak biztos ertekes... es mar el is tunt.

Par ilyen eset utan megfogadtam, hogy Mo -ra kizarolag regisztralt csomagot kuldok. Egy idoben eleg sok orszagba kuldtem csomagokat, de ez a fajta problema csak Mo -on jelentkezett.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarTosPista, 2015.09.08 21:07

Vicc 2:
(Cikkünk megjelenését a Magyar Posta támogatta.)
- - - - - - - - - - -
Telik rá a drága díjakból, és naná, hogy támogatja a saját maga fényezését.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarTosPista, 2015.09.08 21:06

Ez a cím, ez a gondolat, "Felkészülten várja az új versenytársat a Posta" a pofátlanság netovábbja!
A posta 25 évvel a rendszerváltás után még mindig szinte monopol helyzetben van.
A szabad verseny lobbival történő korlátozásával zárta ki a versenytársakat, ezzel drágítva és lassítva a szolgáltatást a lakosság és közület számára.
A 80-as években egy BP-vidék levél 2 nap volt. Ma a "fejlesztésekkel" 6-8 nap. 30 Ft helyett 350-ért.
Ez nem szolgáltatás, ez piaci diktatúra.
Majd akkor arcoskodjon a posta, ha a teljes postai szolgáltatás szabad lesz, és vetélytársai jelennek meg. Ezt 25 éve nem meri vállalni.
Miért nem merte vállalni a posta a versenyt?
Miért nem merte vállalni a posta, hogy vetélytársai legyenek,
Ez itt a kérdés.
Meg az, hogy egy állam 25 éve korlátozza a szabad versenyt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html