Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Patec eddig is működött Miskolcon, alapvetően ablaktörlőkhöz gyártott eszközöket. Ez az autóipari beszállító vállalat most egy 1,7 milliárd forintos beruházást hajt végre Miskolcon. Ehhez félmilliárd forintos kormányzati támogatást kap. A beruházás 71 új munkahelyet jelent - közölte az MTI szerint a miniszter.

Ez nemcsak az autóipari beszállító vállalat kapacitását növeli meg, hanem az ipari robotok gyártásának és fejlesztésének első fázisát is jelenti - tette hozzá Szijjártó Péter.

Újabb katonai vegyesvállalatot alapítana a kormány

A miniszter azt is elmondta, hogy az egyik legnagyobb szingapúri vállalatcsoport előrehaladott tárgyalásokat folytat a Rábával. Arról tárgyalnak, hogy a Rába futóműveket gyártson a szingapúri hadiipari vállalat járműveihez. Továbbá arról is zajlanak egyeztetések, hogy komplett harci járművek gyártását a Rábával közös vállalkozásban Magyarországra hozná a szingapúri vállalat.

Az Orbán-kormány fantáziát lát a harci járművek (Rheinmetall) és fegyverek (Dynamit Nobel Defence) gyártásában, mindkettőben vegyesvállalat alapítását jelentették már be korábban - a szerk.