"Az idei év első felében országszerte már nyolc üzletben hajtottunk végre komoly fejlesztéseket, idén összesen 23 milliárd forintunk fordítunk beruházásokra. Most újabb két üzletünk újult meg kívül-belül. Mindkettő Budapest fogalmas pontján, lakóházaktól és munkahelyektől sűrű kerületben található. A két beruházás összesen 511 millió forintba került. A két üzlet összesen 36 dolgozónak biztosít modern munkakörnyezetet és kínál hosszú távon megélhetést számukra", ismertette Maczelka Márk kommunikációs vezető.

A Spar legújabb koncepciója szerint, 399 millió forintból újult meg a IV. kerületben, a Rózsa utca 18. szám alatti szupermarket. Az épület főhomlokzatán új függöny-falszerkezetet alakítottak ki a szakemberek és új előtetőt húztak fölé. A 851 négyzetméteres eladótér teljes egészében megújult, új bútorokkal és hűtőbútorokkal, kasszákkal és állványokkal rendezték be. Újdonságként friss, helyben sütött termékeket kínáló pékséget alakítottak ki az üzletben. A bejáratnál mozgásérzékelős automata kapu engedi be a vásárlókat az eddigi forgókereszt helyett. A bejárat után alacsony bútoros - ezáltal könnyen áttekinthető - zöldség-gyümölcs, valamint pékáru részlegen át juthatnak el a vevők az új arculatot kapott csemegepultig. Az épület hűtéstechnikai és gépészeti berendezései energetikailag is hatékonyabbak lettek, és a LED világítású ajtózott hűtők is sokkal kevesebb fogyasztanak. (Orbán elismerte, hogy a Spar az egyik legnagyobb magyar termékeket forgalmazó lánc.)

A főváros XIII. kerületében, a Váci út 138/a szám alatti Spar üzletére 112 millió forintot költött a vállalat. A forgalmas közlekedési csomópont közelében található üzlethelység kedvelt a környékbeli irodákban és hivatalokban dolgozók körében is, a vállalat ezért a magasabb szintű szolgáltatások érdekében döntött a fejlesztés mellett. A beruházás során megújult a 168 négyzetméteres eladótér, a berendezései nagy részét újra cserélték. Mindezek mellett új állványrendszert, polcozást, kasszákat szereltek be és a hűtőbútorok nagy részét is kicserélték.