Félmilliárdos tanácsadásra szerződött a Minszterelnökség

Egyetlen ajánlattevőként a KÖF 2016 Konzorcium (amelynek vezetője az SBGK Ügyvédi Iroda, tagja pedig az "Ész-Ker" Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.) nyerte a Miniszterelnökség 669 millió forintos keretösszegű közbeszerzési tanácsadási tenderét.
Németh Géza, 2016. július 14. csütörtök, 18:57
Fotó: Napi.hu

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent eredmény szerint a nyertes feladata "a Miniszterelnökség - illetőleg a mindenkor hatályos jogszabályok szerinti, az államháztartás alrendszereiből származó pénzeszközök felhasználásával történő közbeszerzési eljárások, illetve szerződések felügyeletét ellátó szerv - tevékenységét segítő, a mindenkor hatályos jogszabályok alapján fennálló feladataihoz kapcsolódó közbeszerzési és jogi szakértői tanácsadás."

Közelebbről: 1500-2000 eljáráshoz kapcsolódó legalább 10-12 ezer ellenőrzési dokumentum (minőségellenőrzési jelentés, tanúsítvány, eredmény állásfoglalás, hiánypótlási felhívás, szerződésmódosításhoz állásfoglalás) tartalmára vonatkozó jogi/közbeszerzési tanácsadás. A szerződést a Miniszterelnökség a konzorciummal június 16-án megkötötte.

A Miniszterelnökség egy korábbi, 4,8 milliárd forintos, az uniós közbeszerzésekhez kapcsolódó tanácsadási tenderét a KFF-2016 Konzorcium nyerte. A konzorcium vezető tagja akkor is az SBGK Ügyvédi Iroda volt, míg tagjai a Nagy és Kiss Ügyvédi Iroda, illetve az "Ész-Ker" Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. A nyertes konzorcium tagjaként szereplő "Ész-Ker" Kft. - a Céginfo.hu adatai szerint - 2003-ban alakult, a jegyzett tőkéje 3 millió forint. A tulajdonosa két ürömi lakóhelyű magyar magánszemély. Akkor ajánlatot tett még a Provital Fejlesztési Tanácsadó Zrt. is.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Rako, 2016.07.18 17:58

Mi köze van a cikknek az Igazságügyi minisztérium épületéhez.
Ez részben az édesanyám tulajdona volt amit 1950-ben az állam az építésügyi minisztérium számára kisajátított.
Így az érvényben lévő alaptörvényben foglaltaknak szó szerint megfelel, hogy kártérítést kell, hogy kapjak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html