A Közbeszerzési Értesítőben megjelent eredmény szerint a nyertes feladata "a Miniszterelnökség - illetőleg a mindenkor hatályos jogszabályok szerinti, az államháztartás alrendszereiből származó pénzeszközök felhasználásával történő közbeszerzési eljárások, illetve szerződések felügyeletét ellátó szerv - tevékenységét segítő, a mindenkor hatályos jogszabályok alapján fennálló feladataihoz kapcsolódó közbeszerzési és jogi szakértői tanácsadás."

Közelebbről: 1500-2000 eljáráshoz kapcsolódó legalább 10-12 ezer ellenőrzési dokumentum (minőségellenőrzési jelentés, tanúsítvány, eredmény állásfoglalás, hiánypótlási felhívás, szerződésmódosításhoz állásfoglalás) tartalmára vonatkozó jogi/közbeszerzési tanácsadás. A szerződést a Miniszterelnökség a konzorciummal június 16-án megkötötte.

A Miniszterelnökség egy korábbi, 4,8 milliárd forintos, az uniós közbeszerzésekhez kapcsolódó tanácsadási tenderét a KFF-2016 Konzorcium nyerte. A konzorcium vezető tagja akkor is az SBGK Ügyvédi Iroda volt, míg tagjai a Nagy és Kiss Ügyvédi Iroda, illetve az "Ész-Ker" Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. A nyertes konzorcium tagjaként szereplő "Ész-Ker" Kft. - a Céginfo.hu adatai szerint - 2003-ban alakult, a jegyzett tőkéje 3 millió forint. A tulajdonosa két ürömi lakóhelyű magyar magánszemély. Akkor ajánlatot tett még a Provital Fejlesztési Tanácsadó Zrt. is.