Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bár viszonylag kevesen hallottak a Herceghalmi Kereskedőház Zrt. nevéről, a Talentis Group Zrt. révén Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó anyagbeszerző - és ezáltal ügyfeleinek költségcsökkentést ígérő cég - olyan komoly partnerekkel dolgozik együtt a vendéglátás területén mint a Heineken Hungária Zrt., vagy a Coca-Cola HBC Magyarország. Az építőiparban a közbeszerzési hírekből ismert Swietelsky Vasúttechnika Kft., míg a mezőgazdaságban a Csányi Sándor köreibe tartozó KITE Mezőgazdasági Zrt., valamint annak legnagyobb riválisa, Bige László kezében lévő Nitrogénművek Zrt. dolgozik a társasággal.

A 2016 novemberében alapított cég az elmúlt években ütemesen növekedett: működése első teljes évében, 2017-ben már 3,671 milliárd forintos forgalom mellett 139 millió forint profitot termelt, de 2018-ra 12,55 millárdos árbevételre jutott az 1,78 milliárd forintos adózott eredmény. Tavaly viszont ezt sikerült felülmúlnia a társaságnak, ugyanis közel 50 százalékos növekedéssel 18,02 milliárd forintra ugrott a forgalom, míg a profit már 1,85 milliárdra emelkedett. Ennek a nagy részét egyébként ki is vette a tulajdonos Talentis Group Zrt., ugyanis a teljes összeg eredménytartalékba való helyezése után közel 1,83 milliárdos osztalék kifizetésről döntöttek.

A cég egy év alatt majdnem megduplázta a foglalkoztatottak létszámát is, már több mint 20 ember dolgozik nekik. Őket pedig meg is fizetik, ugyanis a 192,4 millió forintos bérköltség alapján áltagosan egy dolgozó bruttó 782 ezer, vagyis 520 ezer forint nettót vihet haza. Kérdés, hogy ebben az évben a koronavírus-járvány ezt hogyan befolyásolta, mert az ország második leggazdagabb vállalkozójának más érdekeltségei arra kényszerültek, hogy éljenek az állami bértámogatási lehetőséggel.

A társaságot vezető Szikla Péter korábban az Auchan beszerzési igazgatója volt.