"Tegnap (pénteken) vittem utoljára kávét a kollégáimnak a Vasárnapi Hírek szerkesztőségében" - írta Kertész Anna abban a Facebook-posztban, amelyben tudatta távozását.

Döntése indokaként az újság az ünnepi számában megjelent "uszító propagandahirdetést" jelölte meg, amely szerinte az elfogadás és a szolidaritás értékeit tünteti el a magyar társadalomból és amelyet éles ellentétben érzett a poszt szerint a karácsonyi tartalom szellemével.

A távozó főszerkesztő úgy érzi, már nem tud felelősséget vállalni a lap minden oldaláért, ezért döntött úgy, hogy 10 év után távozik a szerkesztőségből.

A lap előző főszerkesztője, Gál J. Zoltán idén január végén mondott le ugyanerről a posztról - emlékeztet az Index.hu. Ő hat éven át volt a Vasárnapi Hírek főszerkesztője, és ő maga forszírozta akkor, hogy a lap a Népszavával integrálódjon, és közös szerkesztőséggel működjön. A 24.hu-nak azt nyilatkozta januárban, hogy a lelkiismerete szerint nem kíván részt venni a lapok körül kialakult, vállalhatatlan politikai környezetben.

A személycsere mögött a 24.hu és az Átlátszó is az állami reklámok beszivárgását látta, aminek személyi feltételei voltak - azaz Gál J. Zoltán nem saját jószántából távozott.

Fotó: Kummer János / Napi Gazdaság