Felpörögtek a gépbeszerzések

Több mint duplájára növekedett az építőgépek lízingfinanszírozása az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, miközben a többi eszköz-kategória vegyesen teljesített - írja az MTI a Világgazdaság nyomán.
Szász Péter, 2018. július 10. kedd, 07:22
Fotó: Pixabay

A Magyar Lízingszövetség adatai alapján az első negyedévben 6,12 milliárd forint értékben kötöttek új szerződéseket építőgépek beszerzésének finanszírozására a magyarországi lízingcégek, ami amellett, hogy több mint duplája az egy évvel korábbi 2,79 milliárdnak, sokéves rekordnak számít. Az impozáns növekedés elsősorban az építőipar jó teljesítményének köszönhető, és 2018 egészére is további bővülés várható.

A gépeknél - ez a kategória a mezőgazdasági, építő-, IT- és egyéb gépeket tartalmazza - bő 31 milliárd forint értékben kötöttek új szerződéseket a piaci szereplők, ami 1,44 százalékos emelkedés az egy évvel korábbi mennyiséghez viszonyítva.

Az első negyedéves forgalomban jelentős szerep jutott a kis- és középvállalkozásoknak: az újonnan kihelyezett több mint 147 milliárd forintos finanszírozott összeg 75 százalékát ezek a vállalkozások igényelték.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK