Felrobbant egy bankautomata

Szombaton hajnalban felrobbantottak és kiraboltak egy bankautomatát Ekecsen, a Dunaszerdahelyi járásban, a kár 38 ezer euró (közel 12 millió forint).
Domokos Erika, 2018. április 1. vasárnap, 07:20
Fotó: Napi.hu

Az OTP Bank Fő utcán lévő automatáját fosztották ki a hajnali órákban. A helyszínen robbanás történt, tűz is keletkezett - közölte Mária Linkesová rendőrségi szóvivő. A bankautomata helyén egy megközelítőleg 80x80 centiméteres lyuk keletkezett. A robbanás következtében az automata részei 20 méteres körzetben szóródtak szét, a kijelzőt öt méterre az épülettől találták meg - olvasható a Paraméteren.

Az Új Szó híre szerint a kár 38 ezer euró, ami jelenlegi árfolyamon mintegy 12 millió forint.

Ekecs polgármestere, Polák László elmondta, a robbanás hajnali három óra környékén történt. A bankautomata a régi községháza épületének falában volt elhelyezve. A robbanás következtében az épület is jelentősen megrongálódott, betörtek az ablakok és a falakon is repedések keletkeztek. A keletkezett anyagi kár jelentős.

A robbanás körülményeit vizsgálják, egyelőre nem tudni, hogy időzített robbanószerkezetet használtak-e az elkövetők, és azt sem, hogy pontosan mekkora pénzösszeget loptak el - írta a parameter.sk.

A kép illusztráció, forrás: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK