Felsőerjesztésű sörpalettáját erősíti a Dreher

Április elejétől érkezik a boltok polcaira a Dreher IPA. A hat féle komlóval készülő új variáns testesebb, kesernyésebb és összességében karakteresebb a márka többi ale típusú sörénél.
K. Kiss Gergely, 2020. április 9. csütörtök, 19:46
Fotó: Napi.hu

Az elmúlt két évben rendkívül jó tapasztalatokat szereztünk az első felsőerjesztésű sörünkkel, a Dreher Pale Ale-el. A tavaly bemutatott Red Ale szintén azonnal sikeres lett a fogyasztók körében. Ezért is döntöttünk úgy, hogy itt az ideje elkészítenünk egy olyan receptúrát, amely karakteresen keserű és határozottan testes India Pale Ale. A Dreher IPA elkészítéséhez Citra, Mosaic, Cascade, Centennial, Azacca és Pekko komlót használunk - mondta el az új sörről Séra Péter, a Dreher Sörgyárak sörtermelési főmérnöke.

A Dreher IPA a hatodik variánsként érkezik a márka családjába a Bak, a Hidegkomlós, a Pale Ale, a Red Ale és a Félbarna Hidegkomlós mellé. Mindegyik típus kizárólag 3 összetevőt tartalmaz: árpamalátát, komlót és vizet. A domináns komlózottságának köszönhető 35-ös IBU értékével figyelemreméltó a kategóriájában - a nemzetközi szinten bevezetett skála, az "International Bittering Units" 0 és 100-as érték között értékeli a sörök keserűségét.

A kiskereskedelemben 0,5 literes dobozban és üvegben, a többi variánssal megegyező áron lesz kapható.

HOZZÁSZÓLÁSOK