Felszámolás alá került az exminiszter cége

Felszámolási eljárás indult Kóka János 2003-ban alapított egészségügyi cégével szemben – adta hírül a Világgazdaság.
Kovács Bertold, 2017. július 3. hétfő, 16:46
Fotó: Napi.hu

Felszámolás alá került a többszázmilliós közpénztartozást felhalmozó MeditCom Első Magyar Egészségügyi Rendszerház Kft., melyet Kóka János és Lepp Gyula alapított 2003-ban - írja a Világgazdaság.

A fényes kilátásokkal induló vállalkozás a robbanás előtt álló egészségügyi piacra készült betörni, amelyhez állami segítséget is kaptak: 300 millió forintért 37,5 százalékos részesedést vásárolt egy állami tőkealap (az Informatikai Kockázati Tőkealap-kezelő Rt.)

A kezdeti sikerek 2011-ig tartottak, amikor még félmilliárdos forgalommal rendelkezett a vállalkozás, 2015-re viszont 228 millió forintra csökkent az árbevétele, ami csaknem ugyanekkor méretű veszteséget eredményezett. Ekkorra már 1,4 milliárdos tartozást halmozott fel a cég, amiből több mint 300 millió forint adó- és járuléktartozás volt.

Kóka János miniszteri kinevezése után megvált részesedésétől, az állami részesedés azonban a fizetésképtelenség idején is megmaradt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2018.01.31 21:50

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html