Felszámolják a magyar milliárdos egykori cégét

Százhalombattán hirdet 32 hektárnyi ingatlant és halastavat a Likvid-B Kft., a Tehag-Tabella Tem­­peráltvizű Halszaporító és Kereskedelmi Kft. felszámolója - írta a Világgazdaság.
Domokos László, 2017. február 13. hétfő, 11:12
Fotó: Napi.hu

Az ingatlanra péntektől lehet pályázni, irányára 59 millió forint, de nem tehermentes. A halnevelő cég négy évvel ezelőtt, 2013 elején végelszámolás alá került, majd 2014 áprilisában felszámolásba váltott át az eljárás.

Halszaporítás már ekkor sem folyt a tóban, csupán egy gondnokot és egy ügyintéző-adminisztrátort foglalkoztatott a valaha ígéretes cég, amelyben közvetett tulajdonos volt Széles Gábor nagyvállalkozó, ügyvezetőként pedig Gansperger Gyula, az Állami Vagyonkezelő Zrt. korábbi elnök-vezérigazgatója jegyezte - írta a lap.

A csődöt az okozta, hogy megugrottak a költségek: az erőműből megszűnt az ingyenes melegvíz-ellátás, és az önkormányzat által kivetett ingatlanadó is évi több tízmillió forint pluszkiadás volt - magyarázta az eladósodást a felszámoló.

A Tehag-Tabella könyveiben 594 millió forintnyi eszközt és ennél kicsit nagyobb, 620 millió forint kötelezettségállományt tartott nyilván az utolsó, 2014-ben leadott mérlegében. A bejegyzett jelzálogok alapján a hitelezők követelése azonban túl lehet az egymilliárd forinton - olvasható a Világgazdaságban.

(Képünk illusztráció.)

HOZZÁSZÓLÁSOK