Felszámolják a Malév egyik utódcégét is

A Fővárosi Ítélőtábla elrendelte az állami Malév Ground Handling (GH) Zrt. felszámolását, miután jogerős végzésben megállapította, hogy a repülőgépek földi kiszolgálását végző Malév-utódcég képtelen kifizetni a felhalmozódott adósságait - tudta meg a 24.hu.
Domokos László, 2018. június 11. hétfő, 16:26
Fotó: Napi.hu

Az elmúlt években az egykori magyar légitársasághoz hasonló pénznyelővé vált Malév GH ellen az egyik reptéri konkurense kezdeményezte a felszámolási eljárást. A Budport Handling Kft. számára százmilliós nagyságrendű összeget kellett volna kifizetni, miután a kft. átvette az egykori Demján-érdekeltségtől, az Airport Security Zrt.-től a malévos tartozásokat. Az ítélőtábla május 17-i végzése felülbírálta az elsőfokú bíróság döntését, és a felpereseknek adott igazat - írta a portál.

A ferihegyi csomagszállítást végző Airport Security a kifizetetlen számlák miatt már tavaly nyáron szerződést bontott a Malév GH-val, néhány hónappal később, 2017 őszén a követelései alapján pedig a bírósági eljárást is elindították.

A cég 2017-es mérlege szerint a 2017 is jelentős, 371 millió forint veszteséget hozott. Tavaly december végén a cég 2,8 milliárd forinttal tartozott partnereinek és beszállítóinak, és az előző években felhalmozott, mintegy 2,3 milliárd forintos vesztesége is rendezésre vár.

Kiemelt kép: Mohai Balázs / MTI

HOZZÁSZÓLÁSOK