Felszámolják Norbi konyháját

A Fővárosi Bíróság elrendelte - szeptember 13-ai kezdőnappal - a 2005 októberében indult Norbi Egészségkonyha Étel-házhozszállító Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. felszámolását - tudta meg lapunk.
NAPI Online, 2007. szeptember 27. csütörtök, 07:58
Fotó:

A NAPI Gazdaság cikke.

A felszámolási eljárást a Dr. Felső Vállalkozásszervező és Csődtanácsadó Kft. bonyolítja le, amelyhez október 23-ig lehet benyújtani a hitelezői igényeket. A hárommillió forint jegyzett tőkével alapított Norbi Egészségkonyhának Schobert Ferenc Norbert a többségi tulajdonosa; a cég indulásához a fitneszguru láthatóan nemcsak a nevét adta, komoly koncepció mentén vezették be a társaságot a piacra.

A programban főszerepet kapott a Norbi-birodalomhoz tartozó Update márkájú termékek használata, és a konyháról "kitiltották" a cukrot, az aszpartamot, a zsírt, a repceolajat, a finomlisztet és prézlit. Ám a jelek szerint az ebéd-házhozszállítási piac be van betonozva, hiszen olyan nagy cégek uralják, mint a több milliárd forintos forgalmat felmutató - a hazai gasztronómiai műsorok aktív szereplőjének számító -, Zsidek László nevéhez kapcsolható Food Express Kft. Az Update termékek egyébként annyira sikeressé váltak, hogy utat törtek maguknak a nagy élelmiszergyártók felé, és ma már a Food Expressnél is hozzá lehet jutni ezekhez a termékekhez. Az egészségkonyha ellen tavaly decemberben adtak be felszámolási kérelmet. Lapunk a cégbíróság online adatbázisában nem talált a vállalkozásról pénzügyi adatokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK