Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A BKK 2015 októberében vezette be, hogy az ajtók egyedi sorrendben nyílnak - magyarul azt, hogy a 2-es és a 4-es metró szerelvényein az utasok maguk nyomták meg az ajtónyitógombokat. Ennek oka az volt, hogy a járművek légkondicionálása így hatékonyabb.

Azonban a rendszer bevezetése óta a fogyatékkal élőket képviselő érdekvédelmi szervezetektől és az utasok egy részétől is olyan jelzések érkeztek a BKK-hoz, amelyek megvizsgálását és kiértékelését követően a cég úgy döntött, hogy visszaállítja a korábbi automatikus ajtónyitás rendjét. Így mostantól az M2-es és az M4-es metróvonalon közlekedő Alstom-szerelvények ajtói egyszerre nyílnak és záródnak - írja közleményében a társaság.

Érdekesség, hogy csak az M4-es metróvonalon lesz valójában, emberi beavatkozás nélküli a nyitási és a záródási folyamat. Az M2-es metróvonalon az ajtókat a járművezető kezeli.

A BKK minden érintett bevonásával tovább vizsgálja azokat a fejlesztési lehetőségeket, technológiai megoldásokat, amelyek lehetővé tennék, hogy az egyedi ajtónyitási rend az utasok minden csoportja részére megfelelően kezelhető legyen - tették hozzá.