Megújul a Debrecen - Nyíregyháza vasútvonal

A Debrecen és Nyíregyháza közötti vasútvonal fejlesztésének tervezése írt ki nyílt közbeszerzést a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
Németh Géza, 2020. október 27. kedd, 11:45
Fotó: Reuters

Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent tenderfelhívás kitér arra, hogy a Debrecen és Nyíregyháza közötti 100-as számú vasútvonal hossza 47 kilométer, az engedélyezett sebesség pedig óránként 120 kilométer.

A nyertes feladata az egyes vasúti vonalszakaszok (beleértve az állomásokat és megállóhelyeket) kivitelezéséhez szükséges engedélyezési tervek elkészítése, tenderdokumentáció összeállítása, valamint az építési engedélyek megszerzése. A vonalszakaszon és az állomásokon a biztosítóberendezéseket és a távközlést 160 kilométeres óránkénti sebességhez kell tervezni, továbbá telepíteni kell az ETCS vonatbefolyásoló rendszert is. A nyertes feladat még a állomások akadálymentesítésének és a P+R parkolók tervezése is.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben vasúti tervezési feladatokból, tenderdokumentáció összeállításából, engedélyek megszerzéséhez szükséges dokumentációk összeállításából legalább nettó 3 milliárd forint árbevétele származott.

Az ajánlattételi határidő december 17. Az értékelésnél 50-50 súlyszámmal szerepel az ár és a minőség is.

HOZZÁSZÓLÁSOK