Felvásárlás a magyar építőiparban

A Grabarics Vasbeton GVB márkanéven folytatja munkáját, miután a magasépítő és generálkivitelező cég átvette a Hevesi Vasbeton Előregyártó gyár teljes kapacitását.
Domokos László, 2017. június 5. hétfő, 07:43
Fotó: Napi.hu

Változik a termelés, az értékesítés és a termékszerkezet, lecserélődött a gyár teljes vezérkara és mérnökállománya is - mondta Grabarics Gábor, a cég alapító-tulajdonosa az MTI-nek.

A fizikai dolgozók létszáma várhatóan a duplájára bővül, ami a régió számára is új álláslehetőségeket jelent. Egyműszakos munkarendben 900-1000 köbméter beton feldolgozását teszi lehetővé a hevesi gyártóbázis.

A magyar magasépítési piacból a Grabarics Kft. 2016-ban mintegy egy százalékos részesedéssel rendelkezett. A cég 2015-ös árbevétele 8,8 milliárd forint, az eredmény 100 millió forint, 2016-ban az árbevétel 10,8 milliárd, az eredmény pedig 327 millió forint volt.

Az előregyártó üzemtől 10-12 százalékos forgalom és eredménynövekedést várnak. Az üzem elsősorban előregyártott vasbeton termékeket, különböző szerkezeti elemeket készít. Az elkészített termékek 50-60 százalékát a cég saját generálkivitelezői tevékenysége során használja fel, míg a fennmaradó kapacitásokat a piacon értékesíti majd - mondta Grabarics Gábor.

HOZZÁSZÓLÁSOK