Felvásárolták a nagy romániai futárszolgálatot

A Mid Europa Partners befektetői alap vásárolta meg az Urgent Cargus vállalatot, a második legnagyobb román futárszolgálatot - adta hírül csütörtökön a román média.
Szász Péter, 2018. szeptember 27. csütörtök, 20:48
Fotó: Napi.hu

A Mid Europa Partners a lengyel Abris Capital Partners befektetői alaptól vásárolta meg a Cargust. A felek nem hozták nyilvánosságra a tranzakció értékét, de a Profit.ro román gazdasági hírportál tudni véli, hogy körülbelül 150 millió euróért cserél gazdát a vállalat - írja az MTI.

Az Abris 2017 elején jelezte, hogy eladná az eredetileg román üzletemberek által alapított Cargust. Több potenciális befektetővel tárgyaltak, egyebek mellett a Magyar Posta is érdeklődött a Cargus iránt, de végül a Mid Európa Partners-szel folytatott tárgyalások bizonyultak sikeresnek. A román gazdasági média már tavaly novemberben a Közép- és Délkelet-Európa növekedési piacaira koncentráló nemzetközi befektetési alapot tekintette esélyesnek.

Az Urgent Cargusnak 2900 alkalmazottja és szerződéses bedolgozója van. A cég honlapján elérhető adatok szerint egész Romániát lefedik, 14 regionális elosztó központjuk és 72 fiókjuk van. Évente több mint 8 millió szállítást biztosítanak, havonta 35 ezer ügyfelet szolgálnak ki. A vállalatnak tavaly 85 millió euró árbevétele volt.

A kép forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK