Fenntarthatósági sajtódíjat alapított a Telekom

A Magyar Telekom „hello holnap! Sajtódíj” elnevezéssel a magyar sajtó munkatársai részére egy díjat hozott létre, amelynek célja a fenntarthatósági témákra nyitott és azokat rendszeresen feldolgozó újságírók, riporterek motiválása.
NAPI, 2011. június 16. csütörtök, 18:02
Fotó:

Az újságírók a fenntartható fogyasztás, esélyegyenlőség, szegénység, környezetvédelem, önkéntesség és klímaváltozás témáiban küldhetnek pályaműveket. A nyertes pályázatot egy 10 tagú zsűri - a Magyar Telekom képviselői, Fenntarthatósági Média Klub újságíró képviselői - választja ki, amelynek készítője 1 millió forint összegű díjat vehet át a Magyar Telekomtól. Az első díjátadásra a 4. Fenntarthatósági Napon, szeptember 24-én kerül sor.

A "hello holnap!" Sajtódíj pályázatra 2010. szeptember 1. - 2011. augusztus 1. között a nyomtatott és az online sajtóban, valamint blogfelületen megjelent cikkel vagy televízióban, rádióban elhangzott adással lehet jelentkezni.

A Telekom a díjat a szintén általa életre hívott Fenntarthatósági Média Klubbal közösen hozta létre.

A Klub 2011-es megalakulásakor a tagok - Magyar Telekom, RTL Klub, TV2, Sanoma, Class FM, CEMP csoport (Index), Origo, Metropol, Axel Springer, Est Média - vállalták, hogy konkrét, gyakorlati példákon keresztül a fenntarthatóságról egyszerű, érthető formában minél szélesebb körben beszámolnak, valamint létrehoznak egy civil szervezeteknek szóló pályázati rendszert, és lefektették egy díj alapjait, amelyet a sajtó számára hoznak létre.

A pályázati kiírás és további információ a díjjal kapcsolatban a www.helloholnap.hu weboldalon olvasható.

HOZZÁSZÓLÁSOK