Újra beszóltak a ferihegyi reptér balkáni állapota miatt

Kiemelten fontos, hogy egy Magyarországhoz méltó országképet mutató repülőtér fogadja Budapesten a turistákat. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér viszont nem ilyen, mert csak a profitszerzés szempontjai szerint üzemeltetik, amelynek mi, magyarok ki vagyunk szolgáltatva - jelentette ki Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója Magyar Nemzetnek.
Domokos László, 2019. február 15. péntek, 09:15
Fotó: Napi.hu

A külföldi turistáknak gondjaik vannak a ferihegyi repülőtéren a kapcsolódó szolgáltatások színvonalával. Gondolok itt a biztonsági ellenőrzésre, a poggyászfelvételre, a becsekkolásra, de jogosan érheti kritika az illemhelyiségek állapotát vagy éppen a világ egyik legrosszabb vételi árfolyamát kínáló reptéri pénzváltót, továbbá a hiéna taxisokat - sorolta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a napilapnak.

Emellett szerinte megdöbbentőek a fapados járatok kiszolgálására szabott "karámok" is, vagyis a vendégfogadás, az érkezés és az indulás körülményei a tömegutaztatásra szakosodott járatok esetén.

A hozzánk érkező turisták ilyen állapotokkal találkoznak először Magyarországon, ami tarthatatlan, ráadásul mi, magyarok is ki vagyunk szolgáltatva a repteret üzemeltető menedzsment üzletpolitikájának - tette hozzá Guller.

A vezérigazgató szerint az elmúlt időszakban a fő budapesti reptéren a turisták és a lakosság érdekében érdemi fejlesztés nem történt, ráadásul méltatlan körülmények között zajlik az utaskiszolgálás.

Schneller Domonkos, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára nemrég - a kormány álláspontját képviselve - nyílt levélben fogalmazta meg kritikáit a reptér működése miatt. Szavai szerint nehéz elhinni, hogy ezúttal megvalósulnak a legújabb repülőtéri fejlesztési tervek, a menedzsmentnek ugyanis már csaknem tizenöt éve lett volna arra, hogy bizonyítson. Ráadásul a magyar reptér üzemeltetője más városokban, Athénban, Hamburgban, Düsseldorfban is érdekelt a reptér üzemeltetésében, ezeken a helyeken márpedig van például papírtörlő a mosdóban.

Nem hogy Nyugat-Európához, a Balkánhoz sem méltó, ahogy a fapados járatok utasait a magyar főváros nemzetközi repülőterén kiterelik egy hideg, színvonaltalan hangárba, és ugyanide érkeznek a külföldiek is. Onnan ráadásul rengeteget kell sétálniuk, hogy beérjenek a terminálra, és mindezt csak azért, hogy olcsó legyen ez a szolgáltatás - tette hozzá Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Anonymus33, 2019.02.15 13:28

@hedviga: mit latsz az interneten? Milyen bolygo? Ekkora baromsagokat amit a zöldek es a balossok terjesztenek mar faj! Nemetorszagban is beakartak tiltani a dizel autok bemenetelet több varosba, es ekkor a nemet tudosok es a tüdögyogyaszok kimutattak egy kutatast, mely soran leigazoltak, hogy az autok nem is szennyezik nagy mertekben a legkört. Az idöjaras valtozasok azok annak tudhato be, hogy a föld magneses ereje evröl evre veszit es ezert lesznek melegebbek a napjaink. Holnap mar a zöldek szerint semmit nem ehetsz mert szennyezi a levegöt, es mar kakilni sem tudsz menni, mert az ürüleked rombolja a klimat. blablablabla...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hedviga, 2019.02.15 12:39

...Soha nem beszélnek arról érdekes módon, hogy a repülők hogyan teszik tönkre a légkört, az ózont. Csak arról lehet hallani, hogy egyre több repülő jön Budapestre is. Igen, az ember tönkreteszi ezt a bolygót, pedig már interneten mindent lehet látni, mi a fenének kell odamenni, ezzel is szennyezve az egész bolygót.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hedviga, 2019.02.15 11:59

Sem út, sem metró nem vezet a repülőtérre. Igen, a mellékhelyiségeket tisztán kell tartani, ez nagyban meghatározza az emberek komfortérzetét.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hedviga, 2019.02.15 11:58

Isten bizony nem tudom megszokni, hogy egy zajos repülőteret Liszt Ferencnek hívjanak. Bár turisztikai okokból valahol megértem, dehát akkor is Istenkísértés.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html