Váratlanul elkaszálták a ferihegyi gigaberuházást

Váratlanul Budapest Főváros Kormányhivatala hétfői döntésével visszavonta a 13 milliárd forintból épülő hatszintes ferihegyi parkolóház építési engedélyét. Az Index információi szerint nem ismert a döntés háttere, de valószínűleg az épülő gyorsvasútnak lehetett útban a betonmonstrum.
Szabó Dániel, 2018. december 11. kedd, 12:45
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Budapest Főváros Kormányhivatala hétfői döntésével visszavonta a hatszintes ferihegyi parkolóház engedélyét. A december 4-én kiadott építési engedély alapján már elkezdődött a munka, sőt a földmunkákat és a korábbi szintbeni parkoló elbontását már korábban elindította a reptér - írja az Index.

A 40 millió eurós, (13 milliárd forintos) épületberuházással 2500 parkolóhely jött volna létre a reptérnél 2020 második felére.

A kormányhivatal nem indokolta meg az engedély visszavonását, de a portál hivatkozik a Közlekedő Tömeg Egyesület korábbi kritikájára, amely szerint a parkolóház útban lenne, akár teljesen ellehetetlenítené a tervezett gyorsvasút végállomásának kialakítását.

Pedig arra nagy szükség lenne: a mai légi utasok, kísérőik és a repülőtéren dolgozók számából, illetve a tömegközlekedést Budapest vonzáskörzetében használók arányából becsülve átlagosan napi 20-25 ezer utas, azaz egy kisváros lakossága használna ma egy létező, színvonalas vasúti kapcsolatot a repülőtér megközelítéséhez.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK