Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lap repülőtéri berkekből származó értesülései szerint több népszerű járat is van, amelyeken gyakoribbak a csomagok kifosztásai: az egyik ilyen valószínűleg a Qatar Airways Budapest-Doha járata: a múlt hét végén is jelentettek erről egy esetet, valamint Babos Tímea magyar párosban grandslam-győztes teniszezőnő is ezen a viszonylaton utazott, amikor eltűntek az értékei. (A sportoló holmiját még aznap megtalálták a rendőrök).

Emellett még érintettek a Budapest és valamelyik nyugat-európai nagyváros között közlekedő járatok. Eddig innen több nyilvánosságban is ismert esetet jelentettek: egy hete a Ryanair Dublin-Budapest járatának utasai számoltak be arról, hogy meglopták őket, néhány hónappal ezelőtt pedig a Flybe Budapest-London járatáról jelezték, hogy bőröndjeiket feltúrták.

A Magyar Nemzet korábbi cikke szerint a csomagokat mindig a csomagrakodó munkások fosztják ki, mégpedig jól szervezetten. A járatokat kiszolgáló személyzeteket különböző cégek alkalmazzák, őket megkeresték. A Celebi szerint sok biztonsági intézkedést vezettek be, illetve vizsgálják az utaspanaszokat. A Budport azt válaszolta, sem a munkásai, sem alvállalkozóik nem érintettek a poggyászok kifosztásában, még gyanút sem vetettek fel velük szemben. A Menzies csak az NFM hatósági ellenőrzése után nyilatkozik, az MGH pedig nem reagált megkeresésükre.

Repülőtéri dolgozóktól úgy értesült a lap, hogy a lopásokban mindenki benne van, beleértve a fedélzeti ellátmányt (catering) biztosító dolgozókat is. A lap azt az állítást teszi, hogy a fegyveres biztonsági szolgálat emberei is érintettek lehettek. Ezt viszont a Napi.hu cikke megjelenése után hétfőn a Budapest Airport sajtóosztálya jelezte, hogy "a Budapest Airport Fegyveres Biztonsági Őrségének tagjai közül az elmúlt tíz évben senki sem került kapcsolatba még gyanúsítottként sem, semmilyen repülőtéri poggyászlopási üggyel. Az erre vonatkozó állítások teljesen alaptalan híresztelések. Az FBŐ tagjai nem is kerülhetnek kapcsolatba a  »gépen felejtett holmikkal« sem, hiszen engedélyük sincs a repülőgépek fedélzetére fellépni."

A fotó forrása: Shutterstock.