Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Október 20-án Lébény térségében az FGSZ a vezeték görényezése - belső vizsgálata - során károsodást tárt fel - közölte a Népszavával a hazai központi hálózatot üzemeltető, Mol-hátterű társaság. A károsodás mértékére tekintettel az esetet haváriának minősítették.

Arra a kérdésre, hogy a kereskedők irányába felmerül-e részükről kártérítés, azt válaszolták, hogy a vezetéket korábban lekötő - meg nem nevezett - cégek más útvonalon változatlanul hozzájutnak az általuk megrendelt mennyiségekhez. Ennek érdekében más betáplálási pontokat most ingyen bocsátanak az érintettek rendelkezésére. A javítási költségeiről a cég nem adott tájékoztatást. A lap rákérdezett, hogy az utóbbi idők vezetékhibáiból levonnak-e valamiféle általános következtetést vagy intézkedést, csak annyit válaszoltak, hogy mindent megtesznek a legmagasabb színvonalú szolgáltatás érdekében.

Az Entsog nevű nemzetközi nyilvántartás tanúsága szerint egyébként a HAG-nak nevezett, magyar-osztrák gázvezetéken egyre kevesebb gáz érkezik az országba. Míg ez a szint október 24-ig napi tízmillió köbméter körül állt, addig az folyamatos csökkenéssel mára néhány százezer köbméterre csökkent. Úgyszintén nem közölték, mikorra állhat helyre a rendszer, a társaság szerdán kiadott közleménye szerint még zajlik az elhárítás.