FHB: jobb az eredmény a vártnál

Közzétette harmadik negyedéves gyorsjelentését az FHB Jelzálogbank. Az eredmény kedvezőbben alakult az elemzői konszenzusnál, ebben szerepet játszott a vártnál magasabb kamatbevétel.
Inforádió, 2013. november 14. csütörtök, 19:21
Fotó: Napi.hu

Az FHB Jelzálogbank 2013 harmadik negyedévében 4,848 milliárd forintos kamatbevételt ért el, ami 5,2 százalékkal meghaladja a Portfolio.hu kételemű elemzői konszenzusát. A nettó díj- és jutalékbevétel ugyanakkor 1,4 százalékkal elmarad a várttól, amely 1,139 milliárd forint lett. Az FHB hitelezési vesztesége a konszenzusnál 33,7 százalékkal magasabb, 1,898 milliárd forint volt.

A társaság a negyedévben 282 millió forintos veszteséget könyvelhetett el, ami jóval, 72,6 százalékkal kedvezőbb eredmény, mint amit a megkérdezett elemzők vártak. A jelzálogbank különadók nélkül 571,5 millió forintos nyereséget ért volna el.

A hitelállomány növekedéséhez elsősorban az MNB által meghirdetett Növekedési Hitelprogramban való sikeres részvétel járult hozzá - olvasható az FHB közleményében.

A lakossági hitelezésben is élénkülés volt tapasztalható a harmadik negyedévben, a jelzáloghitel folyósítás volumene több mint 40 százalékkal meghaladta a második negyedévit.

HOZZÁSZÓLÁSOK