Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tavaly év végén, különösebb hírverés nélkül árverést írt ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) a hungarikumok gyűjteményébe sorolt hollóházi porcelánt gyártó és forgalmazó cég, a Hollóházi Porcelángyár Kft. 100 százalékos üzletrészének eladására. Az MNV honlapja szerint a januári licit eredményesen zárult, az egyedüli pályázó kikiáltási áron, azaz 175 millió forintért juthat hozzá az üzletcsomaghoz.

Hétfőn állománygyűlés volt Hollóházán, ahol bemutatkozott az új tulajdonos, Várhegyi Attila - tudta meg a Szabad Pécs. A lap szerint arról a Siklósról származó Várhegyi Attiláról van szó, aki korábban kulturális államtitkár és Szolnok fideszes polgármestere volt, de miután elítélték hűtlen kezelésért, kivonult a politika első vonalából. Dolgozott az állami médiának, családtagjainak cégével is több millió forintért szerződtek. A Szabad Pécs szerint Várhegyi továbbra is a Fidesz legbelsőbb köreihez tartozik, akit Orbán Viktor egyik befolyásos háttéremberének tartanak a mai napig.

A több mint kétszáz éves múltra visszatekintő manufaktúra új tulajdonosának fenn kell tartania a háztartási kerámia gyártását is, de vélhetően nem ettől lesz majd nyereséges a vállalkozás. A Hollóházi Porcelángyár Kft.-nek nem volt jelentős ingatlanvagyona, a gyártáshoz használt ingatlanokat eddig bérelte - tudta meg a Napi.hu korábban az MNV-től. A Hollóháza védjegy is az állam tulajdona, ennek használatáért fizetni kell gyártónak.