Figyelem! Füstölt lazacot vontak ki a forgalomból

Élelmiszer-biztonsági kockázat - nevezetesen magas Listeria monocytogenes tartalom - miatt Olaszországból származó füstölt lazac terméket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - adta hírül a hatóság.
Napi.hu, 2017. január 13. péntek, 15:11
Fotó: Napi.hu

A hatóság kéri, hogy aki rendelkezik a 2385 tételszámú, Ilauri márkájú termékkel, ne fogyassza el és vigye vissza a vásárlás helyére.

A termék mikrobiális szennyezettsége súlyos élelmiszer-biztonsági veszélyt jelent, ezért a tételt a Nébih azonnali hatállyal kivonta a forgalomból, amelynek a vállalkozás - a jogkövető és felelős vállalkozói magatartásnak megfelelően - haladéktalanul eleget is tett.

A hatóság továbbá megkezdte az olasz előállítótól származó hasonló típusú termékek mintavételét és vizsgálatát, amiket - elővigyázatosságból - a vizsgálatok lezárásáig szintén kivont a forgalomból.

A termék azonosító adatai:
Név: Füstölt lazac (Salmone Affumicato Preaffetteto)
Származási hely: Olaszország
Márkanév: ILAURI
Kiszerelés: 0,1 kiogramm
Fogyaszthatósági idő: 17/01/17
Tételszám: N.Lotto 2385
Ovális azonosító jelölés: IT 2206 CE

A NÉBIH a külföldi érintettség miatt az esetről a RASFF rendszeren keresztül értesíti a tagállamokat is. A hivatal kéri, hogy akik vásároltak a fenti azonosító adatokkal ellátott termékből, azt semmiképp se fogyasszák el és vigyék vissza a vásárlás helyére.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Arnika, 2017.01.13 17:48

És hol tudtam ezt megvásárolni? Milyen üzletekben? Ez most miért maradt ki?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html