BUX

Figyelem! Így kerülheti el a halálos tévedést!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal (NFH) együttműködve elvégezte a szén-monoxid-mérők országos ellenőrzését. A vizsgálat lefedte a kereskedelmi forgalomban lévő és mintavételezésre alkalmas készülékek körét, a termékek csaknem harmada biztonságos.

Napi.hu, 2015. március 13. péntek, 11:28

A rendkívüli ellenőrzést Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter 2015 januárjában rendelte el, miután az NFH által 2014 végén végzett vizsgálat szerint 20 készülékből 19 nem felelt meg az előírásoknak.

A vizsgálat eredményeit ma a hatóság nyilvánosságra hozta. Idén további 22, a kereskedelmi forgalomban fellelhető mérőtípust vizsgáltak meg, amelyeknek fele biztonságosnak bizonyult. A tavaly és idén ellenőrzött, összesen 42 különböző típusú készülék közül 12 felelt meg az előírásoknak, tehát biztonsággal használható.

A fogyasztók védelme érdekében a veszélyes termékek további forgalmazását az érintett gazdasági szereplőknél az NFH betiltotta. A szén-monoxid-érzékelők pozitív és negatív listája megtekinthető a www.kormany.hu portálon és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján az alábbi két linken: pozitív és negatív lista.