Figyelemre méltót mondott ma Szijjártó Péter

A magyar gazdaságban dimenzióváltás zajlik, ennek belső oka, hogy a magyar gazdaság gyakorlatilag elérte a teljes foglalkoztatást, a külső pedig a digitalizáció, amely elsöprő lendülettel tört rá a világgazdaságra és azon belül a hagyományos iparágakra, amely közül több is a magyar gazdaság gerincoszlopához tartozik - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Domokos Erika, 2017. november 6. hétfő, 12:27
Fotó: AFP

Az alacsony munkanélküliség "jó kihívást" jelent, amelyet kezelni kell, át kell állítani a beruházásösztönzést és a gazdaságstratégia fókuszát is a mennyiségről a minőségre - mondta Szijjártó Péter az MTI híre szerint.

Óriási globális verseny bontakozott ki abban, hogy a sikeres digitális átálláshoz szükséges fejlesztéseket és az azokra alapuló beruházásokat hol valósítják meg és kik rendelkeznek majd az új megoldásokkal, amelyek sikeressé tudják tenni az átállást az új világgazdaságra - tette hozzá a miniszter.

Ebben a versenyben Magyarország versenyelőnye a kreativitás, a magyar emberek szorgalma, az innovatív gondolkodás és a matematikai tudás - véli Szijjártó Péter.

Ebben a helyzetben fontos szerepet tölt be a magyar-portugál kockázati tőkealap, az East West European Venture Capital Fund elnevezésű tőkealap, amelynek köszönhetően az innovatív magyar kis és közepes vállalkozásoknak (kkv) újabb széles körű nemzetközi fejlesztési források nyílnak meg, versenyképességük támogatása érdekében. Így újabb támogatást kap a kkv szektor versenyképessége. (Az alap szerdán indul el.)

A magyar nemzetgazdaság szempontjából kifejezetten fontos feltétel, hogy az alap által generált tőke 40 százalékát Magyarországon kell befektetni - mondta a miniszter.

A kép forrása: AFP/Kisbenedek Attila

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix3, 2017.11.06 15:37

@RealMan:
Ja, maradtál volna inkább a kórteremben...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2017.11.06 12:33

Na egy újabb beteg elme - mi van itt kérem????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html