Figyelmeztetést adott ki a magyar Aldi - csalók élnek vissza a boltlánc nevével

Jogtalanul és megtévesztő módon használják ismeretlen csalók online nyereményjátékukhoz az Aldi logóját, a 7 ezer forintos ajándékkártyát ígérő hirdetéshez és a regisztrációhoz kötött aktivitáshoz az Aldi Magyarországnak nincs köze - adta hírül az áruházlánc csütörtökön.
Csernátony Csaba, 2020. október 15. csütörtök, 13:43
Fotó: Getty Images

A közösségi médiában terjed annak a nyereményjátéknak a hirdetése, amely megadott hónapban született nőket keres, és regisztrációra, illetve egy kérdőív kitöltésére buzdítja őket - áll a diszkontlánc közleményében.

Ezzel szemben az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. nem hirdetett regisztrációhoz és kérdőív kitöltéséhez kapcsolt nyereményjátékot, nem ajánlott fel nyereményként 7000 forintos ajándékkártyát.

Mindezek miatt az áruházlánc azt javasolja, hogy aki találkozik a hirdetéssel, ne kattintson a vélhetően adathalász reklámra, ne töltse ki a kérdőívet, hanem félrevezetés miatt jelentsék az adott platform felületén a reklámot.

A felhasználók a cég által hirdetett nyereményjátékokról kizárólag az boltlánc saját csatornáin - például a www.aldi.hu oldalon - tájékozódhatnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK