Figyelmeztetnek az utasbiztosítók

Bár növekszik az ügyfelek száma, de még mindig igen sokan indulnak nyaralásra biztosítási védelem nélkül. A pár száz forintos spórolás, akár milliós költségekbe verheti a felelőtlen utazót.
B. Varga Judit, 2011. május 16. hétfő, 23:15
Fotó: Napi.hu

A nyaralási szezon kezdete előtt sorra hívják fel a figyelmet az utasbiztosítást kínáló társaságok arra, milyen pénzügyi kockázatot vállal, aki megfelelő anyagi védelem nélkül kel útra.

Egyik ügyfelünk például Thaiföldön eltörte a bokáját, operálni kellett, s a balesettel kapcsolatos kórházi költségek 1,5 millió forintot tettek ki − nyomatékosította Kaszab Attila, a K&H Biztosító nem életbiztosítási üzletágának vezetője. Olyan esetet is említett, amikor az Egyesült Államokban autóbalesetet szenvedett ügyfelüket helikopterrel szállították kórházba és csak a szállítás kétmillió forintba került. Mint hozzátette: ugyanitt egy váratlan és életmentő vakbélműtét teljes költsége akár a 25 ezer dollárt is elérheti. Az utazás közben előforduló váratlan költségekhez képest egyébként nem is tűnnek annyira magasnak a biztosítási díjak. Napi 500 forint alatt is elérhető már utasbiztosítás, Kaszab szerint viszont mindenképpen érdemes arra figyelni, hogy a védelem terjedjen ki az egészségügyi, baleseti eseményekre és a poggyászkárokra is. A tapasztalatok szerint ezek ugyanis a leggyakoribb káresemények. A jogvédelmi és személyi felelősségbiztosítás is hasznos szolgáltatás, amelyek gyakran részei az alapbiztosításnak is.

 

 

Néhány példa
TársaságForint
Allianz15 290
AXA11 757
EUB19 500
K&H15 795
Union17 850
*szülők egy 12 éves gyerekkel kéthetes európai vakációnál

HOZZÁSZÓLÁSOK