Magyar siker Horvátországban

Magyar film, Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című alkotása nyerte a legjobb egész estés alkotás díját a szombat este véget ért zágrábi Animafesten - adta hírül a Filmalap. A hazai mozikban mintegy 50 ezren váltottak a filmre jegyet.
Domokos Erika, 2019. június 9. vasárnap, 14:30
Fotó: Filmalap

Milorad Krstic egyedi látványvilágú, Filmalap támogatással készült akció-thrillerében az egész világot bejárjuk egy olyan utazás során, amely percenként okoz újabb és újabb meglepetéseket. A Ruben Brandt, a gyűjtő a James Bond-filmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a művészet rejtett dimenzióiba, a benne felvillanó több mint 300 művészeti utalással különleges élményt nyújt - írta közleményében a Magyar Nemzeti Filmalap.

A mozifilm több mint 100 szakemberből álló animációs csapat alkotása, zenéjét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina és Kurdy-Fehér János végezte.

A Ruben Brandt, a gyűjtő világpremierje a locarnói filmfesztiválon, a 8000 férőhelyes Piazza Grandén volt tavaly nyáron és azóta nagy sikerrel járja a filmfesztiválokat világszerte. A film megnyerte a bukaresti animációs fesztivált, majd a legjobb forgatókönyv, a legjobb elsőfilm és az andalúz forgatókönyvíró szövetség díját is elhozta a sevillai fesztiválról, Triesztből a SkyArte, Brüsszelből pedig a BeTV televízió különdíját hozta el.

A Filmalap nemzetközi értékesítési részlege - a HNFF World Sales - a film észak-amerikai és latin-amerikai forgalmazási jogait a Sony Pictures Classics (SPC) amerikai forgalmazónak értékesítette, így a magyar gyártású animáció látható volt Amerikában a mozikban, elérhető dvd-n és online is.

A magyar mozikban a Mozinet mutatta be novemberben a Ruben Brandt, a gyűjtő-t, eddig mintegy 50 ezren váltottak rá jegyet. Nemrég indult el a film számos művészeti utalását feldolgozó Okosmozi online tudástár, mely a Milorad Krstic által újraértelmezett 300 műalkotásról és annak eredetijéről mesél a film kapcsán - írta közleményében a Filmalap.

HOZZÁSZÓLÁSOK