Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Ganz Acél vezetője eddig cége tartozásainak kétharmadáról egyezett meg partnereivel, vagyis az alvállalkozók, beszállítók által kezdetben összesen követelt 1,7 milliárd forint a múlt hét végére 1,2 milliárddal csökkent - tudósít a Népszabadság.

A már aláírt egyezségek tartalmilag egyeznek a nehéz helyzetbe került társaság hónapokkal ezelőtt megfogalmazott ajánlatával. E szerint a hitelezők elismert követeléseik negyven százalékát kapják meg - részben készpénzben, részben alapanyagok, gépek átvételével.

A gépek, alapanyagok átadásával a Ganz előreláthatólag egy hónap alatt végez. Hétfőig 34 cég vette át a megállapodás szerint neki járó eszközöket - írja a lap. A társaság sorsa azonban továbbra is a hitelezők és a Fővárosi Bíróság kezében van, előbbiekkel legalábbis még 500 millió forint követelés elszámolásáról kell megállapodni.

A bíróság pedig a nyári tárgyalási szünet után napirendre tűzheti a Ganz Acél ügyét: a cég felszámolásáról megszületett nem jogerős határozat ellen a menedzsment fellebbezett. Ha ezt elfogadják, a vezérigazgató szerint a 140 éve megalakult vállalat elkerülheti a bezárást, és akár újjászervezésére is sor kerülhet.