Fizetési haladékot kapott a Gulliver

Ideiglenes fizetési haladékot kapott a Gulliver Kft., a Fővárosi Törvényszék erről szóló határozata a Cégközlöny legfrissebb számában jelent meg.
MTI, 2014. január 2. csütörtök, 14:15
Fotó: Napi.hu

A határozat szerint a társaság 2013. december 30-án csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be, ezért a bíróság további döntéséig ideiglenes fizetési haladék illeti meg.

A csődtörvény szerint az ideiglenes fizetési haladék és a fizetési haladék célja a csődvagyon megőrzése a hitelezőkkel történő egyezség érdekében. A fizetési haladék időtartama alatt az adós, a vagyonfelügyelő, a számlavezetők, és a hitelezők is kötelesek tartózkodni minden olyan intézkedéstől, amely a haladék célját meghiúsítja.

Az Index tavaly december 23-án írt arról, hogy csődvédelmet kért a Gulliver játékáruház. A hírportál szerint a cég számlavezető bankja a karácsony előtti héten mondta fel a szerződést és inkasszózott. A cég 27 boltja (a Bambini bolthálózat üzleteivel együtt) december 21-én szombaton zárt be, a webáruház pedig már előző este leállt. Az alkalmazottak a decemberi fizetésüket még rendesen megkapták, sőt, fizetéselőleget is fizettek nekik januárra, készpénzben. A hírportál szerint a vezetés technikai okokkal indokolta a leállást.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ftlonger, 2014.01.02 14:45

vicc----könyörgöm, hogyan lehet hitelből-adósságból vállalkozni????...remélem, hogy az összes beszállító ezek után csak előreutalással fog fizettetni.

adós felé bizalom soha többet!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html