Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Drámai bejelentést tett csütörtök délután Lucsik János, a Sólyom Hungarian Airways Kft.-t tulajdonló Sólyom Holding tulajdonos-ügyvezetője. Az atv.hu információi szerint Lucsik közölte a dolgozókkal, hogy a Sólyom Airways nem tudja kifizetni a ma esedékes szeptemberi bérüket, mert nincs pénze - írta az Index.

Lucsik azt is elmondta, hogy Vágó József, a Sólyom Airways ügyvezetője kedden közölte vele, hogy az állítólagos ománi befektetővel továbbra sincs semmilyen szerződés. Az atv.hu szerint a Sólyom eddig a Lucsik János által befizetett tagi kölcsönökből finanszírozta kiadásait, eddig mintegy 120 millió forintot.

Vágó József ma reggel interjút adott a közrádiónak, majd ezt követően rosszullétre panaszkodott és kórházba került. A Sólyom Airways másik ügyvezetője ma lemondott.

A Sólyom eredetileg augusztus elejére már működő légitársaságot ígért, de az indulás folyamatosan csúszott. Ezért augusztus elején azt mondták, hogy eleinte inkább charterezéssel kívánnak kezdeni, bár ez már akkor is értelmetlennek tűnt, hiszen az utazási irodák már rég le voltak szerződve egész évre. Mint ahogy a Napi.hu is többször beszámolt róla, a szükséges hivatali engedélyek híján meghiúsulni látszott a járatok szeptemberre ígért indítása is, sőt, az idő múlásával egyre kisebb lett a remény, hogy még az idén felszállhat a Sólyom.

Ha most teljesen összedől a cég, akkor elképesztően rosszul jártak azok a légiközlekedési szakemberek, akiket egy biztos munkahelyről sikerült átcsábítani a hangzatos ígéretekkel, hogy aztán fél-egy hónap után szélnek is eresszék őket.