Megvan, ki ellenőrzheti a Debrecen-Füzesabony vasútvonal felújítását

A Debrecen-Füzesabony vasútvonal felújítása első ütemének független mérnöki, műszaki ellenőri feladatát a Főber Nemzetközi Ingatlanfejlesztő és Mérnöki Zrt. végezheti, nettó 895 millió forintért.
Németh Géza, 2020. június 15. hétfő, 22:05
Fotó: Pixabay

A nyílt tender eredményét a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A nyertessel június 2-án kötött szerződést a NIF.

Indult még a tenderen az Eco-Tec Műszaki-Gazdasági Tanácsadó Kft., a Mecsek Mérnökiroda Kft., valamint a Presting Optimum Mérnöki Ingatlankezelő és Környezetvédelmi Zrt. is.

Idén februárban a V-Híd Építő Zrt. nyerte el a Debrecen-Füzesabony vasútvonal felújításának az első ütemét, nettó 54 milliárd 859 millió forintért. A becsült ellenérték 55,7 milliárd forint volt. A hazai forrásból megvalósuló beruházás után a vonatok óránként 160 kilométeres sebességgel közlekedhetnek a vonalon.

Az elvégzendő munkák közül kiemelendő Debrecenben a jelenlegi biztosítóberendezés átalakítása, központi forgalomirányító rendszer kialakítása a teljes vonalszakaszon, továbbá központi forgalomirányítási központ létesítése Macs Ipari Park állomáson. Az utóbbi szolgálja ki majd a BMW-gyárat.

HOZZÁSZÓLÁSOK