A Szerencsejáték Zrt. 436 milliárd forint árbevételi csúcsához tavaly 45 százalékos részaránnyal járult hozzá a sportfogadás, egy évvel korábban pedig a 386 milliárdos összesített értékesítés 44 százalékát tette ki. A fogadások részaránya idén tovább emelkedhet két százalékponttal, vagyis megközelítheti az 50 százalékot.

Ezen belül trendszerűen továbbra is a bukmékeri típusú fogadások (Tippmix, TippmixPro) dominálnak, a totalizatőr jellegűek (totó, góltotó) szerepe pedig marginálissá válik - írta a napilap.

Várhatóan idén is rekordforgalmat érnek el, és ezzel együtt az adók és járulékok befizetése is új szintre lép, ami a nyári labdarúgó-világbajnokság mellett a sorsjegyek tovább emelkedő népszerűségének is köszönhető.

Az év hátralévő időszakának árbevételét is döntően e két játékkategória teljesítménye határozhatja meg, vagyis a Bajnokok Ligája- és Európa-liga-mérkőzések, de a növekvő számú fogadható sportágak mellett a karácsonyi sorsjegyek iránti kereslet is fontos tényező lesz. A szelvények hagyományos, lottózóban történő feladása máig kedvelt, ugyanakkor a sportfogadások negyedét már az online értékesítési csatorna biztosítja.