Főleg az életkor lehet hátrány a munkahelyeken

A magyar munkavállalók – más országok dolgozóihoz hasonlóan – nagyra értékelik a sokszínűséget munkahelyükön, a Randstad Workmonitor legfrissebb felmérése szerint. A magyar dolgozókat a globális átlaghoz képest kevesebb diszkrimináció éri, így például kor és nem szerinti megkülönböztetés is ritkábban fordul elő.
Napi.hu, 2015. november 30. hétfő, 21:12
Fotó: Napi.hu

A szabad munkaerő-áramlás, a globalizálódás és a multinacionális cégek megjelenése ahhoz vezetett, hogy egyre többféle kultúrájú, hátterű, beállítottságú munkatárssal kell együtt dolgoznunk. A Randstad legfrissebb Workmonitor kutatása szerint ez a legtöbb esetben nem jelent problémát: a felmérésben részt vevő magyar munkavállalók 71 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a cégénél nyitott, befogadó vállalati légkör jellemző, 87 százalékuk pedig kifejezetten nagyra értékeli a sokszínűséget a munkahelyén.

Nemzetközi szinten jól állunk, de nem vagyunk az élbolyban

Annak ellenére, hogy a legtöbb munkavállaló nyitott vállalati légkörről számolt be, alkalmanként diszkriminációval is találkoznak. A legnagyobb hátrányt itthon és nemzetközi viszonylatban is az életkor jelentheti, ezt követi a nem szerinti, illetve a faji megkülönböztetés, míg vallási vagy szexuális irányultság miatti diszkrimináció világszerte ritkábban éri a dolgozókat.

Jó hír, hogy a magyarok minden területen kevesebb kivételezéssel találkoznak, mint ahogy a nemzetközi adatok mutatják: míg a kora miatt például globálisan minden negyedik munkavállalót ér negatív megkülönböztetés, addig itthon csupán minden ötödiket. Ennél is nagyobb eltérés mutatkozik a nemi diszkrimináció területén: a globális 21 százalékkal szemben itthon mindössze a válaszadók 13 százaléka került már hátrányba a neme miatt.

A Workmonitor adatai szerint a legbefogadóbb országok között van Szlovákia, Luxemburg, Ausztria és Svédország, míg az indiai és török munkavállalóknak kell a legtöbb diszkriminációval szembenézniük - derül ki a felmérésből.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Warlock, 2015.12.02 00:13

@laci_52: "A születés idejét nem lehet kihagyni az önéletrajzból "

Nos... Ennek ellenére az idén feladott álláshirdetéseinkre jelentkezők önéletrajzaiból eltűnt ez az adat... Rendre az iskolák kezdésének és befejezésének éveiből hasaljuk a kb-i életkort, ami nem pontos.

Tény, hogy a magas bérigénye az idősebb korosztálynak, valamint a nehéz fizikai munka esetén munkáltatói félelem rontja az esélyeket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bulemia, 2015.12.01 19:26

@laci_52: Ugyan már!

Nálunk a Jog Hatalma mindenek fölött áll.

A Jog pedig nem tűri a diszkriminációt.

Magyarország JogÁllam.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

laci_52, 2015.12.01 15:23

Az életkor nemcsak lehet hátrány, biztosan az is. A születés idejét nem lehet kihagyni az önéletrajzból és ha ebből kiderül, hogy a jelentkező 40 évesnél idősebb, már megy is a papír a szemetesbe.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html