Varga Zsolt

Bár nem kapott nagy sajtóvisszhangot, de a június 24-én egységesen szavazott a Fővárosi Közgyűlés. Mártha Imre, a Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. (Főtáv) januárban kinevezett vezérigazgatója a cégcsoport átvilágítása után úgy döntött, hogy a Főtáv leányvállalatai olvadjanak be az anyacégbe.

Így a Főtáv-Komfort Kft., a Főtáv-Kiserőmű Kft. és az Immodus Zrt. megszűnik önállóan létezni, tevékenységeiket az anyavállalatban egyesítik. Ennek eredményeként pedig hatékonyabb, átláthatóbb lesz a cégcsoport működése. Ehhez pedig tulajdonosként rá kellett bólintania a Fővárosi Közgyűlésnek is. Végül ez meg is történt, 23 igennel, ellenszavazat nélkül, csupán egy tartózkodás mellett.

A képviselők együtt szavaztak, pártállástól függetlenül. Örülök, hogy támogatták a szakmai elképzeléseimet - kommentálta lapunknak a döntést Mártha Imre vezérigazgató.

Azóta pedig már a Cégközlönyben is megjelent, hogy elindult a beolvadás. A folyamat tervezett zárásának időpontja szeptember 30. - azzal, hogy amennyiben a bírósági bejegyzés e napot követően történik meg, úgy a joghatások beállásának napja a cégbírósági bejegyzés napja.