Bolla Tibor szerint az első tapasztalatok pozitívak, bár vannak olyan időszakok, amikor zsúfoltak a járművek, de minden utas el tud jutni a kívánt úti célhoz. A metró üzemelése idején is tapasztalni lehetett egyes idősávokban tömött szerelvényeket - hangsúlyozta az elnök-vezérigazgató az InfoRádióban.

A BKK szakembereivel karöltve a közlekedési vállalat a minap értékelte az első napok tapasztalatait, és folyamatos az utasszámlálás is. Ennek nyomán eggyel több járművet állítottak menetrendbe a 12-es és 14-es villamos vonalán, illetve lehetőség szerint további sűrítéseket is ígért a BKV-vezér. A buszoknál ez nem látszik indokoltnak - fogalmazott Bolla.

A hétvégi közlekedés a kevesebb utas ellenére nagyobb figyelmet igényel, hiszen az egész metróvonal le van zárva - ismerte el a vezérigazgató. A Belváros átengedő kapacitása szűkös a Deák Ferenc tér környékén, ezért nagyon lelassul a buszok közlekedése. Vizsgálja a társaság, hogy hogyan lehetne egyéb útvonalakat - esetleg villamossíneket - használni.

A metróvonal felújítását végző vállalkozóval megkezdődtek a tárgyalások, miszerint az adventi hétvégéken visszaállítják a metróforgalmat, ha ez műszakilag megoldható. A BKV vezetője szerint minden esély megvan rá, hogy ezt kivitelezni lehet.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Máthé Zoltán