Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. és Oroszlány Önkormányzata adásvételi szerződést írt alá az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. megvásárlásáról, így a Nemzeti Közművek elsőként kínál egyszerre földgáz-, villamosenergia- és távhőszolgáltatást egy területen - közölte az NKM Kóbor György elnök-vezérigazgatója, tájékoztatása szerint a társaság célja, hogy országszerte minden háztartás teljes körű otthonszolgáltatójává váljon, a jövőben szolgáltatásokkal bővítik portfoliójukat.

A tranzakciót a Nemzeti Közművek saját forrásaiból finanszírozta, a vagyonértékelést független, nemzetközileg elismert szakértők végezték. Augusztus elsejétől a közel 50 embert foglalkoztató NKM Oroszlányi Szolgáltató Zrt. Oroszlányban és Bokodon összesen 5282 háztartást és megközelítőleg 145 egyéb intézményt lát el távhővel és meleg vízzel.

A szolgáltatás állami átvételével növekedett a város ellátási biztonsága, ugyanis két év múlva lejárt volna az állami tulajdonú MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt.-vel kötött hőértékesítési szerződés és az önkormányzatnak saját forrásaiból kellett volna megoldani a távfűtést - közölte Lazók Zoltán (MSZP-DK-Együtt) polgármester.

A város vezetője hozzátette, az adás-vétel során közel félmilliárd forinthoz jutott a település, az összeget a fejlesztési projektek önerejéhez használják fel.

A fotó forrása: Shutterstock.