Fontos bejelentést tett a Penny Market

A diszkontlánc 7,7 milliárd forintból épít logisztikai központot Veszprémben, a beruházás 130 új munkahelyet teremt.
MTI, 2016. november 9. szerda, 13:47
Fotó: Napi.hu

integy 7,7 milliárd forintból valósul meg a Penny Market harmadik magyarországi logisztikai központja Veszprémben, amelynek alapkövét szerdán helyezték el. Jens Thilo Krieger, a Penny Market kereskedelemért felelős ügyvezető igazgatója kiemelte: Veszprém központi helyen fekszik, rendkívül vonzó körülményeket kínál, és egyetemi városként szakképzett munkaerőt is biztosíthat.

Az új központ működésével a szállítási távolság lényegesen csökken az üzletek és a raktárak között, így a környezetre is kevesebb terhelést és károsanyag-kibocsátást jelent majd az áruszállítás.

Jelenleg Alsónémediben és Karcagon van logisztikai központjuk - közölte Silke Janz, a Penny Market logisztikáért és pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatója. A tízhektáros területen 7,7 milliárd forintból épülő 26,5 ezer négyzetméter összterületű veszprémi központ a régióban közel 60 üzletet lát majd el Magyarország déli és nyugati területein.

A beruházás 130 új munkahelyet teremt, melyekre már elkezdődött a toborzás.

A város gazdag történelmi múltja azt várja el vezetőitől, hogy "ne csak megőrizzük, amink van, hanem próbáljunk meg mi is hozzátenni". Jó látni, hogy a Veszprémben működő vállalkozások döntő többsége is hasonlóan gondolkodik, folyamatosan bővül és fejleszt -  mondta Porga Gyula, Veszprém fideszes polgármestere.

Magyarországon 207 üzletük van

A Penny Market 2016-ban fejezte be áruházainak felújítását és nyitotta meg 207. egységét Magyarországon, ahol jelenleg 3730 dolgozót foglalkoztat. A társaság értékesítésből származó nettó árbevétele elektronikusan közzétett beszámolója szerint 2014-ben 168,283 milliárd forint, 2015-ben 178,183 milliárd forint volt, üzleti tevékenysége eredménye 2014-ben 1,851 milliárd, 2015-ben 2,540 milliárd forint volt.

Az ünnepségen Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte, a társaság jó viszonyt ápol a magyar cégekkel, beszállítókkal: 1400 termékükből közel 800-at magyar cégek állítanak elő. A beruházással Veszprém, amely néhány hónapja nyerte el a befektetőbarát település címet, még tovább fejlődik, mint a régió meghatározó ipari, kereskedelmi és logisztikai központja - tette hozzá Fónagy.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2016.11.10 11:40

Rendszeresen és sokat vásárolok a Pennyben, biztosan olcsóbb, mint a Spar vagy a CBA. Egyetlen baja van: nagyon szűkös a választék, szinte mindegyik árucikkből csak 1-2 féle kapható.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

stat, 2016.11.09 19:54

Szerintem nem ártana kicsit az üzletekkel is foglalkozni. A minőség terén lenne mit javítani, mert sok termék minősége elmarad az árától. Ha nincs is sok pénzünk, inkább kevesebbet veszünk, de jobb minőségben.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

George Lukacs, 2016.11.09 18:34

A Billa visszahozatala ( az is Rewe tulajdon ) jót tenne a cégnek is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html