Fontos bejelentést tett az Aldi

Idén januártól az Aldi Magyarország összes üzletének, logisztikai, és ügyviteli központjának áramigényét, évi 40-50 ezer megawattórát (MWh) a Mol Nyrt-től vásárolt zöldáramból biztosítja - közölte az áruházlánc és az energiaipari vállalat pénteken az MTI-vel.
Szepesi Anita, 2017. március 31. péntek, 22:24
Fotó: Napi.hu

A tájékoztatás szerint az Aldi a Mol első olyan áramkereskedelmi ügyfele, amelynek kizárólag zöldáramot, megújuló energiaforrásokból, például mezőgazdasági hulladékból, biomasszából vagy napenergiából előállított energiát biztosít.

A zöldáramnak felára van, így az Aldi többet fizet, mintha hagyományos áramot vásárolt volna. A vállalat erre befektetésként tekint, amely a cég hosszú távú stratégiájának része, a zöldáram beszerzését a jövőben is tervezi.

A két társaság együttműködésével így az áruházlánc - a tavalyi éves villamosenergia-fogyasztása alapján - nagyságrendileg 12 ezer tonnával mérsékli szén-dioxid-kibocsátását.

A Mol csoport 2010 óta rendelkezik villamosenergia-kereskedelmi engedéllyel. Ennek révén saját villamosenergia igényén - például a saját töltőállomás hálózatán, üzemein - túl egyéb nagyfogyasztókat is ellát.

HOZZÁSZÓLÁSOK